Studio Assini

Offices for a financial adviser

Quinzano all’Oglio, Brescia

From hotel to office

Total renovation of a nineteenth-century building, situated in a small town near Milan, where an old hotel has given way to the headquarters of an accounting firm.
The office is spread over 3 floors and is characterized by a high level of finishes and custom furniture, designed to make the most of the available spaces.
The existing building was completely demolished, except for the main façade, carefully restored. This allowed us to completely rethink vertical connections and horizontal distribution. Each floor is built around a circular “square”, onto which open individual offices and meeting rooms, which are also often linked together by camouflaged doors inside the cedarwood paneling.
The end result is a set of environments which allow interaction with the maximum efficiency, while always ensuring customer confidentiality.

Tags: